نقش ربات های آینده در خانه و زندگی شخصی ما
در دوران جنگ داخلی امریکا آبراهام لینکلن به کشورش (و در واقع به کل دنیا) کمک کرد تا برده داری را از بین ببرند. اما ظاهرا ظرف ده سال آینده این رویه باز هم به وجود خواهد آمد و به زودی همه ما در خانه هایمان خدمتکاران خانگی خودمان را خواهیم داشت.
اگرچه این بار برای داشتن آنها لازم نیست درگیر ستیز با نظام برده داری بشویم. این خدمتکاران که در زندگی روزمره ما نقش پیش خدمت همه کاره را دارند ربات هایی هستند که از ترکیب چندین و چند فناوری خاص با هوش مصنوعی ایجاد شده اند.
شرکت هوندا در سال 2002 در یکی از تیزر های تبلیغاتی اش به این نکته اشاره کرده بود که روزی ربات ها وارد خانه های ما خواهند شد و در کنار خانواده هایمان زندگی خواهند کرد. از آنجایی که خود این کمپانی ژاپنی حدود 30 سال است روی پروژه های مختلف رباتیک کار می کند، این سوال مطرح می شود که آیا فناوری های فعلی ما به آن مرتبه از پیشرفت رسیده اند که این آرزو محقق شود یا این که فعلا چنین چیزی در حد یک خواب و خیال باقی خواهد ماند؟
تکنولوژی رباتیک در دهه 50 میلادی پر و بال گرفت و امروزه یکی از حوزه های بسیار پیشرفته فناوری به حساب می آید که در زمینه های تولید، هوا و فضا، نظامی، امنیت مدنی و حمل و نقل به بشر خدمات بسیاری ارائه کرده است.
ربات ها هم اکنون نیز در خیلی از کار ها به جای انسان فعالیت می کنند. بخصوص نمونه آن را در فضای تولیدی به خوبی می بینیم که حضورشان باعث کاهش صدمات به کارگران، کاستن از میزان حوادث و ضایعات شده است.
در صنعت خودرو سازی فناوری رباتیک به ما کمک کرده اتومبیل هایی تولید کنیم که جوشکاری های دقیق تر انجام داده و عملا ایرادات بسیار کمتری دارند. حقیقت این است که این سطح از کیفیت را نمی توان از نیروی انسانی انتظار داشت.
در بخش بهداشت و درمان هم جراحی های حساس و دقیق و بی عیب و نقصی را توسط ربات ها شاهدیم که در برخی موارد در شرایطی انجام شده اند که پزشک جراح از بستر بیمار بیش از صدها مایل فاصله داشته.
فناوری رباتیک به جراحان امکان داده که برش های ظریف و دقیق ایجاد کنند و اعمال جراحی ای را انجام دهند که با توان و قابلیت های بشری ممکن نیستند.
با این حال ربات هایی که ما در طی قرن گذشته دیده ایم، عمدتا ثابت بوده اند و برای استقرار در محل و محیطی معین و به سرانجام رساندن کارهایی یکنواخت ساخته شده اند.
اما اکنون در قرن بیست و یکم، توجه معطوف به ربات های متحرکی است که می توانند با استفاده از یک پلتفرم سیار، طیف وسیعی از فعالیت ها را در محیطی که برای نوع بشر قابل دسترسی نیست، انجام بدهند.
ماشین بدون سرنشین نمونه خوبی از این ربات های متحرک است که احتمالا در ده سال آینده در آگهی های تبلیغاتی مشاهده خواهیم کرد. اما جالبترین کاربرد ربات های سیار را زمانی می بینیم که شکل و شمایل انسانی پیدا نمایند.
در آینده این ماشین های پیشرفته احتمالا برای مراقبت از کودکان و سالمندان به کار گرفته خواهند شد یا مثلا نقش مسئول پذیرش هتل، معلم زبان مدرسه، پیش خدمت، خدمات پیک و تحویل کالا یا برقراری امنیت را برعهده خواهند داشت و شاید حتی وظیفه انجام کنترل وضعیت سلامتی و صورت دادن آزمایشات پزشکی را نیز بر عهده گیرند.
همانطور که پنتاگون پیش بینی می کند احتمال دارد ارتش های آینده از ربات ها استفاده کنند، یعنی این امکان وجود دارد که 30 درصد سربازانی که در میدان نبرد حاضر هستند ربات باشند.
کپی شده از : digiato.com
اشتراک ها: تیتر روز – کسب درآمد از اینترنت و موبایل